Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-2°C°/

Robogóval Szlovéniába

Szerző: marcello
2011-07-13 12:00:00
Ötven köbcentivel a tengerre - hogy ne csak a nagymotorok érvényesüljenek. Smkp-túra Szlovéniába, szervezés alatt!
Hirdetés
Utazás rovatunk sima víztükrébe egy szervezés alatt álló túra hajít kavicsot. Győrött, a közlekedésben smkp-val való részvétel közben emelt ki a forgalomból egy szimpatikus fiatalokból álló csapat, hogy egy szórólapot és hozzá kapcsolódó meghívást adjon át. "Robogóval a szlovén tengerre?" - szól a kérdés, ezen az oldalon és ezen a fórumon pedig ott is van a válasz... meg hogy mindezt hogyan. (Szöveg onnan.)  
 
50 KÖBCENTIVEL A TENGERRE!!!
 
Azaz ne csak a nagymotorok érvényesüljenek. Itt vagyunk mi a kis teljesítményű, alacsony üzemeltetési költségű segédmocinkkal, és bár őrült ötlet, de meg lehet csinálni:
 
Kirándulást szervezünk a szlovén tengerre (520 km), amihez bátor motorosokat keresünk. Ez egy olcsó kirándulás, de az élmény az egyedül álló. Lehet, hogy naiv gondolat, de miután a médiában is meghirdetjük, bízunk benne, hogy száznál is több 50-es jönne össze. Kíséret és szerviz (de nem lesz probléma) megoldott. Csak sátrat és fürdőruhát kell hozni (a sátrak kisfurgonnal jönnének utánunk). Indulás tervezete augusztus 5-14. közt, Piran és Izola környéke. Ha a hatóságok megengedik, átruccanunk olaszba is. Már több ismerősünk is jelezte, hogy velünk tart, sőt az egyik barátunk egy igazi motordoktor, egy dugattyú virtuóz, de ha mégis lerohadnánk, a moci felkerül a furgonra, a motoros pedig folytathatja útját a szervizkocsiban.
A kempingben nagy létszámmal alkupozicióba kerülünk, tehát a sátrazás sem lesz drága. 1200-1500 km motorozás költsége 3-4 literes fogyasztással nem gáz. Csak a moci legyen rendben (biztosítás is). Több csoportba indulva 100 km-enként egymást benzinkúton bevárva az odaút kb 10 óra (szép a táj), talán a fél világ minket figyel, talán nem, de egy biztos: lemegyünk, mi és a kis mocink. A vállalkozás szerintem a nagy létszám miatt is egyedül álló, talán ha komolyabb hátteret kapnánk, felnőnénk egy smk találkozóig is!
 
Ha jelentkeztek, kérlek írjátok meg elérhetőségeiteket, milyen paripával jönnétek, milyen sebességre képes a gépetek, mivel kisebb falkákra szekadnánk - gondolunk az autóval közlekedőkre is. A túra indulása időjárásfüggő, tehát 1-2 nappal csúszhatunk, és kb. 5 napot töltenénk a tengeren. Sátor, foci, kártya, stb. legyen nálatok (nyílván 2 embernek egy elég). Indulás Győrből, az Árkád parkolójából, ha a rédicsi határig lejutva hozzánk vergődtök, akkor a messzebről érkezőknek nem muszály Győrig eljönni. Nem számít a korod, nem számít, hogy fiú, vagy lány vagy, csak a lelkesedésed és a merészséged kell. Óriási és felejthetetlen nyaralás, új barátok és remélem jó buli, ami vár ránk. 
 
Ha kérdésetek van, Lukácsi Istvánt eléritek a 70/271-8268-as telefonszámon.
 
Kérlek benneteket, írjátok meg, mit gondoltok a dologról (mert érdekel a véleményetek) és hirdessétek az ismerőseitek között, hogy a lehető legnagyobb létszámmal induljunk a túrára. A túrára jelentkezőket segítve a győri CITY BIKE MOTOROSBOLT ÉS WEBÁRUHÁZ (Győr, Szent Imre u. 104.) KEDVEZMÉNYEKET BIZTOSÍT. Aki igényt tart a szolgáltatásra, kérem nálam jelezze, hogy a szerviz felé le tudjam igazolni.
Indulás: 2011. augusztus 5. péntek, rossz idő esetén 6. szombat ÁRKÁD GYŐR parkolója 8 óra 30 perc (ha valaki késik, de úton van, csörögjön)
1. állomás: 9 óra 30 perc PÁPA TESCO parkoló
2. állomás: 10 óra 15 perc DEVECSER MOL benzinkút és az új RENDŐRSÉG épülete közt. Ide várjuk a Veszprém, valamint Vasvár felöl érkezőket.
3. állomás: 10 óra 45 perc SÜMEG TESCO parkoló. Tapolca környékiek is remélhetőleg jönnek.
4. állomás: 11 óra 15 perc KESZTHELY TESCO parkoló. Nagykanizsa és Zalaegerszeg környékéről is számítunk motorosokra.
Aztán meg sem állunk a rédicsi határig... Útvonal tervet azért nem szeretnék írni, mert a google útvonaltervezőjébe Ti magatok is beírhatjátok a célállomást (PIRAN), csak az autópályát kapcsoljátok ki. Tökéletes műholdképet is kérhettek, csak azért, hogy ne féljetek a hegyektől (csak pici dimb-domb). Szállásról még nem esett szó. Lesz nálam GPS, beállítjuk az ingyenes kiépített "vadkempinget", de a tenger közelében is le fogunk tudni táborozni.
 
A ljubjanai Magyar Nagykövetségnél intéznek külön nekünk egy okmányt, ha útközben a szlovén rendőrség megállít, kénytelen lesz tovább engedni. És természetesen értesítik is a helyi szerveket, hogy MAGYARORSZÁGRÓL ELINDULT EGY KIS CSAPAT. Köszönjük szépen Budapestnek és Ljubjanának is!
 


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Utazás Rovat Hírei

A londoni Ace Caféból a Madras Caféig

A Royal Enfield Continental GT indiai bemutatójának részletei és a Rider Mania 2013 (videó)

The Great Ride of China

Buck és Amy az új csúcstartók, 34.153 kilométer országhatár átlépése nélkül.

Ottó 16 ezer kilométeres kiruccanása

Micsoda egy kaland! Triumph Tiger European Adventure 2013.

A világ leghosszabb motoros túrája

503 napon át a nyeregben, át tűzön és vízen (szó szerint), 22 országon, át a teljes amerikai kontinensen. Lélegzetelállító videó.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: