Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

A leghosszabb út ötvenes robogóval

Szerző: marcello
2011-02-06 20:05:35
17.446 km, keresztül a legvadabb tájakon egy ötven köbcentis, '98-as évjáratú Gilera Stalker nyergében. Méghogy városi robogó.
Hirdetés

Eredeti, nem kicsit őrült és mindenképpen tiszteletre méltó utazást tud maga mögött Claudio Torresan, a 26 esztendős trevisói illetőségű, mérnök végzettségű fiatalember. Diploma után előmenetel, szakmai karrier, juppizás és egyéb világi dolgok helyett inkább megvalósította egy álmát: nyolc hónapig hajtott egy ötven köbcentis kisrobogót, távolsági csúcsával pedig bekerült a Guinness rekordok könyvébe.

A kaland 2010. március 10-én kezdődött: a derék Claudio észak-olaszországi lakhelyéről, Carbonerából indult neki, hogy elérjen - Tadzsikisztánba, egészen pontosan Dushanbe városába, a kínai határhoz. Valójában a Guinness-rekordot már egy bulgáriai etap során abszolválta, de természetesen az út ott nem ért véget számára. A néha kőkemény terep és időjárás, a fáradtságos és nem egyszer unalmas szakaszok ellenére emberünk kitartott, s az eredmény: 17 ezer 446 kilométer.

Robogója egy 1998-as (!) Gilera Stalker volt, amelyet számos ponton átépített Claudio. Átalakította például a vázszerkezetet oly' módon, hogy elférjenek a gépen az oldaltáskák és az úti dobozok. Az RMS nevű olasz műhely sokat segített a célok elérésében, a felkészüléstől támogatták az ifjú utazót.

Persze a kalandoknak itt még nincs vége. Idén egy újabb kihívás vár Torresan úrra, de ezúttal egy barátja is csatlakozik: a cél Indokína, Laosz, Kambodzsa és Vietnam, motorral, biciklivel, gyalog, stoppal illetve vonattal. Alant videó a tádzsik finisről, angol feliratokkal, de a korábbi részek is érdemesek a megtekintésre.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

#15827 kawiman

2011-02-07 19:39:26
Nekem is :) Amúgy ha valaki - ugyan rövidebb távon - ki akarja próbálni, akkor jó alkalom az idén is megrendezett robogó túraverseny. Ezúttal Magyarország határai mentén kell végigmenni két nap alatt. 50-es robbanccsal ez is komoly teljesítmény.

#15823 zsolty99

2011-02-06 20:55:31
Hát mindenképpen gratulálok! Nekem az 50-es Yamaha Jog Aprio-n annak idején egy Gödöllő-Budapest út is örökké valóságnak tűnt! :-)

A Utazás Rovat Hírei

A londoni Ace Caféból a Madras Caféig

A Royal Enfield Continental GT indiai bemutatójának részletei és a Rider Mania 2013 (videó)

The Great Ride of China

Buck és Amy az új csúcstartók, 34.153 kilométer országhatár átlépése nélkül.

Ottó 16 ezer kilométeres kiruccanása

Micsoda egy kaland! Triumph Tiger European Adventure 2013.

A világ leghosszabb motoros túrája

503 napon át a nyeregben, át tűzön és vízen (szó szerint), 22 országon, át a teljes amerikai kontinensen. Lélegzetelállító videó.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: