Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-2°C°/

Piaggio X8 250

Szerző: marcello
2006-04-11 21:46:18
Kedves nagyrobogó a Piaggiótól, esős napokra is.
Hirdetés

Idei első tesztmotoromat a Moto Itáliától hoztam el. Már régóta kacsingatott rám a Gyáli úton, de valahogy sohasem került rá sor eddig.

Végre megkaparintottam és ráadásul még új blokkot is kapott erre az évre. Na lássuk!

Külső

Formailag sokkal lendületesebbnek néz ki, mint az X9 névre hallgató nagytestvér, ami már pozitív. Aránylag széles a nagyrobogó idomzata, mégis könnyedén lehet boldogulni vele a városi forgalomban. Egyedül a tükrök voltak néha veszélyben, de azok is csak akkor, ha egy-egy kisteherautó mellé értem a dugóban. A hatalmas lámpák maximálisan ellátják funkciójukat, nagyon jól megvilágítják a sötét utat a motor előtt.

Piaggio X8 250

A hátsó vékony piros lámpasor meg annyira jól néz ki, hogy órákig el lehetne nézegetni egy esős délutánon a garázsban. Nekem egyébként ez a része tetszik legjobban az X8-nak.

A műszerfal nincs agyonbonyolítva, analóg mutatókkal töltötték ki a rendelkezésre álló teret. Az alsó sorban lévő visszajelző lámpákat a kormány közepén lévő burkolat egy kissé takarja, így ha látni szeretné az ember, hogy világít-e valamelyik, akkor előrébb kell hajolni.

Piaggio X8 250

A nagy plexi maximális szélvédelmet biztosít és nagy tempónál, beszívja a vezetőt egészen közel hozzá. Ez nagyon jól jött akkor, amikor szakadó esőben mentem a városban 50 kilométert. Szinte szárazon szálltam volna le a motorról, ha oldalról nem kaptam volna néhány fröccsentést az autósoktól. A vízcseppek hihetetlen tempóban távoztak lefelé a sisakom plexijéről.

Piaggio X8 250 teszt

A következő dolog, ami megint nagyon jó a pakolhatóság. Öt üveg kétliteres üdítő, egy tucat kukoricakonzerv, ugyanennyi kiló cukor és még egy pár apróság fért el rajta illetve benne, amikor elmentem vele vásárolni. Ha nem teherszállításra használjuk a hatalmas csomagtartót, akkor két zárt bukósisakot tarthatunk benne.

Van még egy kis rekesz a bal oldali kormányszarv alatt, amibe szivargyújtó csatlakozót rejtettek, a lemerült telefonok érdekében.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Teszt Rovat Hírei

BMW G310R Teszt

A kezdők isteni fegyvere

Yamaha X-MAX 300 Teszt

All in One kis hiányosságokkal

Suzuki GSX-S750 - Teszt

Szerethető csupasz sportos szívvel társat keres

Yamaha TMAX DX 530 Teszt

A világ legjobbnak tartott sportrobogóját vallattuk városban és kanyarokban egyaránt.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: