Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

10°C°/26°

Szőke Márk az MX3-as vébén

Szerző: bigiboy
2012-06-02 00:05:50
Bemutatkozik a motokrossz-világbajnokságon Szőke Márk, a hazai mx egyik legnagyobb tehetsége. 16 évesen öreg rókák ellen kell bizonyítania Horvátországban.
Hirdetés

Szőke Márk képviseli Magyarországot az MX3-as világbajnokság ötödik állomásán, melyet a horvátországi Mladinában rendeznek meg. A csupán 16 esztendős Márk olyan vébé-veteránokkal néz farkasszemet, mint a finn Antti Pyrhönen, vagy az osztrák Günter Schmidinger.

Merészet álmodott Szőke Márk, a magyar MX1-es bajnokság tavalyi ezüstérmese. Alig másfél év 450-es motoron szerzett tapasztalattal nekivág élete első világbajnoki fordulójának, ami hatalmas erőpróba lesz az ifjú magyar tehetségnek.

“Izgulok, de már nagyon várom a hétvégét. Úgy érzem mentálisan és fizikálisan is felkészültem a feladatra. Nem lehetek elég hálás a csapatomnak a HTS Teamnek, hogy lehetővé tették nekem az MX3-as világbajnokságon való indulást. Remélem pontokkal tudom meghálálni a bizalmat, ami azért is nagy kihívás, mert magyar versenyző ilyen fiatalon nem szerzett világbajnoki pontokat ebben a kategóriában.”  - nyilatkozta Márk a kiutazás előtt.Az MX3-as kategóriában rendszerint a még erejük teljében lévő, de már pályafutásuk végefelé járó vébé-veteránok versenyeznek. Olyan sztárok nyerték meg korábban ezt a kiírást, mint a francia Yves Demaria, a belga Sven Breugelmans, vagy az ötszörös világbajnok Joel Smets, de egy-egy viadalon tiszteletét tette már a kétszeres francia világbajnok Mickael Pichon is.

Korábban ez volt a királykategória a világbajnokságon, ahol 500 köbcentis kétütemű gépekkel mentek a legnagyobb sztárok, de a négyütemű éra beköszöntével a világbajnokság kereskedelmi jogait birtokló cég leválasztotta az MX3-as géposztályt a nagyobb presztízsű MX1-es és MX2-es sorozatról.A horvát pálya három esztendő múltán tért vissza a versenynaptárba. Az 1,7 km hosszú nyomvonal nagyon gyors, kemény talajjal rendelkező pálya, ami egy domboldalban található. Az időjárás igen szeszélyes az évnek ebben a részében, ritkán rendeztek száraz futamokat a horvátok. Márknak az előnyére is válhat egy saras verseny, mivel így a gyári motorosok technikai fölénye jóval kisebb.

Szőke idén már bizonyította tehetségét külföldi mezőnyben. Legutóbb a roppant erős cseh bajnokság Open kategóriájában az előkelő 12. helyen intették le. Látatlanban kiegyezne Horvátországban is egy hasonló eredménnyel a HTS Team, hiszen ez 9 világbajnoki pontot jelentene.

forrás: HTS Team


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Mx Rovat Hírei

MXGP, Thaiföld: Rossz irányba halad a vb?

Romain Febvre és Jeffrey Herlings összetett győzelmével zárult az MX világbajnokság második versenye, a Thai Nagydíj.

MXGP, Katar: Tim Gajser meggyőzően kezd

A tavalyi év MX2-es világbajnoka az év első két futamában utolérhetetlen volt, az MX2-ben Herlings királyságában nincs sok meglepő. Az mxonline.hu beszámolója.

Miss Monster Energy Supercross 2016

Juliana Daniell képviseli 2016-ban a világ talán legnépszerűbb krossz sorozatát.

MXGP 2015 – az év legdurvább esései (videó)

Onnan tudhatod, hogy közeleg az év vége, hogy érkeznek az év legjobbjait - motorokat, versenypillanatokat, eséseket vagy bármi mást - bemutató válogatásai. Motokrosszal kezdünk.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: