Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

11°C°/23°

Jonny Walker nyeri az idei Erzberg rodeót

Szerző: marcello
2012-06-14 21:00:00
Walker másodszorra indult a kőkemény ausztriai rodeón, szűk fél órát vert a második helyezettre.
Hirdetés

Második indulás alkalmával megnyerte a legendás rodeót az ausztriai Eisenerz hasadékai között az angol Walker, aki favoritként vághatott neki a hegynek, miután a szám ötszörös bajnoka, Taddy Blazusiak hiányzót jelentett AMA endurókrossz-jellegű elfoglaltsága miatt, David Knight pedig a múlt pénteki prológon megsérült.

Walker a harmadik legjobb idővel kvalifikálta magát, de aztán a versenyen félelmetes tempóval kezdett, hamar másél perces előnyre tett szert, ami később négy percesre hízott a Karl's Diner elnevezésű kőfejtőbe érve. A verseny azon szakában kapta az értesítést, hogy két közvetlen üldözője és legnagyobb riválisa - Graham Jarvis és Andreas Lettenbichler - a kizárás sorsára jutottak szakaszkihagyás miatt.

A verseny (nem teljes egészében) a YouTube-on! (folytatás a kapcsolódó videók között)

Walker előnye 14 perces lett ezzel az aktussal a "hivatalos" második helyezett Dougie Lampkin előtt. Ez a fór a végére 29 percesre növekedett, ami nem kevés. A viadalt fél órával a négy órás időlimit előtt intették le az időjárási viszonyok rosszabbodása miatt (eső, sűrű köd illetve felhők tették kritikussá a folytatást). A hét hivatalos befejező közül hatan KTM-mel indultak, a rajtra mintegy ötszázan álltak fel.

"Amikor megtudtam, hogy Jarvist diszkvalifikálták, igyekeztem nem kockáztatni fölöslegesen" - mondta az EXC 300-zal motorozó, 21 esztendős Walker. "A Carl's Dinerhez túl gyorsan érkeztem meg és kicsit meg is sérültem, túlestem a kormányon. Mindezzel együtt fantasztikus érzés megnyerni az Erzberget úgy, hogy másodjára indultam itt!"

Erzberg Rodeo Red Bull Hare Scramble 2012. végeredmény

1. Jonny Walker (GB) KTM 1h42’
2. Dougie Lampkin (GB) Gas Gas 2h11’
3. Ben Hemingway (GB) KTM 2h18’
4. Paul Bolton (GB) KTM 2h30’
5. Taichi Tanaka (Jap) KTM 3h00’
6. Lars Enockl (A) KTM 3h06’
7. Dan Hemingway (GB) KTM 3h17’


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Más versenyek Rovat Hírei

Bruce Anstey egy Honda RC213V-S-sel áll rajthoz az idei TT-n

A tökéletes motor az országúti versenyre?

Chrobák János: „Végre nem lesz gondom a pályaismerettel”

A Schmidt Racing magyar versenyzője elégedett eddigi teljesítményével a Supersport VB-n, és abban bízik, Imolában már harcban lehet a pontszerző helyekért.

European Junior Cup, Assen: Bódis Ricsi majdnem dobogós

A European Junior Cup mezőnyében negyedik lett a hétvégén Bódis Richárd. Kovács Bálint a KTM-mel nyolcadik, Kis Vikinek sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok.

European Junior Cup, Aragon: Bódis Ricsi hetedik lett, Kis Viki a lányok között negyedik

Végre elkezdődött a European Junior Cup versenysorozat is, a Superbike Világbajnokság európai helyszínein megrendezésre kerülő betétfutam. Az első állomás a spanyolországi Aragon volt.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: