Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Vozz RS 1.0: forradalom?

Szerző: triple
2017-11-11 00:00:00
Kettényíló bukósisak volt a legnagyobb kiegészítő szenzáció az EICMA-n.
Hirdetés

A fejlesztés nem ismeretlen a szakma előtt és felnyíló sisakból is rengeteget láttunk már azonban az RS nyaki részen nyitható és nem az áll részen.

Előnyeit a cég abban látja, hogy az alsórészt jobban lehet zárni, így aerodinamikailag jobb eredményt érhetünk el, illetve egy esetleges balesetnél könnyebben tudják levenni rólunk a sisakot.

Az elsőt nem tudjuk megválaszolni ahogy azt sem, hogy ez egy sisaknál mit jelent illetve mekkora erőhatástól kímélhetjük meg a nyakunkat, mivel egy professzionális sisaknál még 300 km /h sebességnél is elviselhető ez az érték.

A sérülésnél történő könnyed leszedés zseniális ötlet, kérdés, hogy az oda siető ember ismeri a sisak nyitási módját, mert ha csak leakarja húzni mondjuk egy eszméletlen motorosról akkor rosszabb a helyzet mint egy normál sisaknál, mert ezt nem lehet megtenni az alsó zárt rész miatt.

Ami még pozitívum, hogy 180 fokos látást biztosít a sisak és, hogy a drága alapanyogaknak köszönhetően ( karbon ) 1680 gramm a tömege. Jelenleg ECE 22/05 tanúsítvánnyal és ISO 9001 minősítéssel rendelkezik valamint DOT jóváhagyással ( amerikai ).

A fejfelületünk 98%-ban ér a sisakhoz felvétel után ami jó adat, ahogy a 7 állásban nyíló plexi is tökéletesen megfelel a legmagasabb elvárásoknak. A termék ára 660 euró és márciustól már kapható lesz Európában is.  


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Nem tud elterjedni a robogózás

Csökkent a 125 cm3 alatti motorok értékesítése

Bevezetik a 80 km/h sebességhatárt az országutakon

Egyelőre csak Franciaországban és 2 éves teszt jelleggel

"The Search"

Rok Bagoros új videója
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: