Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Motorosok a rák ellen

Szerző: triple
2017-11-02 00:00:01
Egyre többen csatlakoznak a Movember Foundation kezdeményezéséhez
Hirdetés

A Movember egy mozaik szó ami bajuszra és a november hónapra utal. A kezdeményezés a prosztata és a hererákra, valamint a férfi öngyilkosságokra szeretné felhívni a figyelmet.

 Movember

Sw-Motech német kiegészítőgyártó munkatársai már csatlakoztak a kezdeményezéshez és szeretnék ha minél több motoros tenne így és csatlakozna esetleg adakozna. Az összegek több Rákbetegséggel foglalkozó alapítványhoz kerülnek, a cég 2500 eurót tűzött ki célul. 

 Movember

Tehát nem kell mást tenni mint bajuszt növeszteni és megosztani a cikket, hogy minél több férfi társunk vegye komolyan a szűrést és a prevenciót, amit 40 éves kor után érdemes évente elvégeztetni.

Mi a magunk részéről a megosztáson kívül egy kis anyagot is szeretnénk közzé tenni ami a daganatok.hu oldalról származik:

Hazánkban a férfiak rák okozta elhalálozásának negyedik leggyakoribb oka a prosztatarák. A prosztatarák - más rákokhoz hasonlóan - nem egyik napról a másikra keletkezik. Évek telhetnek el addig, amíg odáig fejlődik, hogy panaszokat, tüneteket okoz. Az idejében felismert, lokalizált prosztatarák gyógyítható, vagy legalábbis visszaszorítható.

A prosztatarák korai, idejében történő felismerése érdekében ezért ajánlatos, hogy minden 40 évesnél idősebb férfi az ezen életkor felett egyébként is ajánlatos évenkénti általános, alapos orvosi kivizsgálás során kérje, hogy a prosztatáját is vizsgálják meg. Egy egyszerű, kissé kellemetlen, de rövid és fájdalmatlan vizsgálattal (rektális digitális vizsgálat, a prosztata végbélen át történő vizsgálata) ugyanis a még tüneteket nem okozó prosztatarák is az esetek jelentős hányadában felismerhető, illetve minden, a prosztatarák gyanúját keltő elváltozás észrevehető és az ilyenkor szükséges szakorvosi kivizsgálás elvégeztethető.

Előnyös, ha e vizsgálatot már eleve urológussal végeztetjük, mivel nagyobb tapasztalata a vizsgálat hatásfokát növeli, és biztonságát fokozza.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Magazin Rovat Hírei

Megjelent az SW-Motech katalógusa ( 2018 )

Érdemes télen bogarászni és felkészülni a jövő évi utazásokra

Valencia – lányok

A MotoGp egy másik napos oldala

Vozz RS 1.0: forradalom?

Kettényíló bukósisak volt a legnagyobb kiegészítő szenzáció az EICMA-n.

Motobot – Yamaha

Rossi még megverte de lehet pár év múlva már komoly ellenfél lesz vagy csak simán hazavezet ha ittunk valamit
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: