Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

15°C°/32°

Árverésen Fogarty 996-osa is

Szerző: marcello
2012-06-03 16:30:00
Az 1998-as Superbike kiírásban az évad elején használta a Ducati 996-ost King Carl: 100%-osan működőképes.
Hirdetés

A legendás Carl Fogarty négy világbajnoki címe közül a harmadikat nyerte meg 1998-ban, remek év volt számára... a szezon elején használta ezt a motort az angol versenyző, amit most valaki megvásárolhat, az ilyesmikre speciaálizálódott honlap, a Car and Classic közlése nyomán.

A sporteszköz még ma is teljesen működőképes, és a vevő néhány értékes csecsebecsét is kap mellé, mint például egy szett felni, egy komplett motorblokk és a szükséges gyújtástérképek. A csomagban van egy versenyruha és egy bukósisak is, mindegyik az eredeti, '98-as grafikával, Foggy által szignázva.

Az 1998-as volt az a bajnoki címe Fogarty-nak az SBK-ban, amelyikért a legjobban meg kellett szenvednie. Mindösszesen három győzelme volt az egész évad során (Phillip Islanden, Albacetében és Assenben, de ennyi is elég volt a végső sikerhez - már-már úgy tűnt, hogy minden elveszett a Nürburgringen szerzett tizenharmadik helyek után (mindkét versenyen a szerencsétlen szám mellett szerepelt Foggy neve), onnantól kezdve azonban alig hibázott az angol és huszáros hajrával utolérte, majd megelőzte az új zélandi Aaron Slightot (Honda RC45) és a márkatárs Troy Baylisst. Az utolsó, sugói Japán Nagydíjon egy harmadik és egy negyedik hely is elegendő volt, hogy ő legyen a világbajnok egyéniben, a Ducati pedig a konstruktőrök között. Az árverés tárgyát képező 996-os jelenleg Japánban található. Lent pedig egy csemege: 1998, Assen, második verseny, összefoglaló.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

#18336 viking

2012-06-04 09:26:29
1998-ban Bayliss a BSB-ben ment a GSE Ducatival. 1999-ben meg is nyerte a bajnokságot, majd 2000-ben az AMA-ban ment egészen Fogarty balesetéig, ami a karierje végét jelentette. Bayliss 2000-ben, év közben kapcsolódott be a WSBK-ba, ezért 1998-ban nem volt nagy kunszt megvernie Fogartynak...

#18334 vanos74

2012-06-04 09:10:23
Ha megynyerem a 5-ös lottót, megveszem. Aztán berakom a vitrinbe.

A Magazin Rovat Hírei

Először a nyilvánosság előtt a V4-es Ducati Superbike

Ez a konstrukció nyugdíjazza majd a bolognai L2-eseket.

Hamarosan rajtol a Honda Adventure Roads első túrája

Negyven szerencsés pilóta vághat neki élete utazásának. Kövesd élőben a történéseket!

Jön a tizenhetedik BMW Motorrad Days

A három napon át tartó nagyszabású találkozó idén július 7-9. között várja a motorkerékpárok rajongóit a bajorországi Garmisch-Partenkirchenben.

Mit ér a motorversenyző, ha magyar?

Lesz-e még egy világbajnokunk? Hol tart most a magyar motorsport? Ki lehet-e törni a hazai közegből? Megannyi kérdés vetődik fel...
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: