Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Egy fotó a 2011-es ZX-10R-ről SBK ruhában

Szerző: moczart
2010-07-06 12:27:04
Az új Ninja utcai változata ősszel debütál hivatalosan, de a Kawasaki már most megmutatja a superbike-változatot. A beetető kampány itt is beindult.
Hirdetés

Kétnapos teszt elébe néz a Kawasaki kutatás fejlesztés részlege a vadonatúj sportmotorral, a 2011-es ZX-10R-rel a híres Suzuka versenypályán. A próba apropója a 2011-es Superbike Világbajnokság (és nem a nyolcórás endurance!), a felkészülés a jövő szezonra már javában tart.

Alig két hete, hogy a Kawasaki boszorkánykonyhájából lecsapódott nálunk az új nagy Ninja első skicce, az a rajz (és persze a videó), amivel jelezni kívánták az akashiak: „Jövőre új vassal támadunk!”

Kawasaki ZX-10R 2011: a fejidom formájának titkát "feláldozták" a publicitás oltárán, de más egyéb nem nagyon derül ki erről a képről - sejtelmesen fotózni tudni kell...

A mai napon egy újabb képet töltöttek fel a Kawasaki sajtóoldalára, ezt itt fent, ami mindenféle köntörfalazás nélkül elénk tárja az új vasat teljes valójában, méghozzá az SBK-spec változatot, a maga szénfekete karbon ruhájával, versenyre felkészítetten.

Noha ez azt is jelenti, hogy az utcai változatról vajmi kevés dolog derül ki, hiszen a futómű, a fék, a kerekek és a kipufogórendszer is polcról való, tehát nem tudunk következtetéseket levonni az utcai motort illetően, de legalább a fejidom formájára rámondhatjuk, hogy úgy-ahogy ismerjük már, illetve hogy a gyári rajz ezúttal eléggé valósághűre sikerült.

A bizonyos gyári skicc: a fenti kép alapján kijelenthetjük, realisztikusabb, mint általában az ilyenek lenni szoktak.

A 2011-es ZX-10R-ről már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek a találgatások néhány kiszivárgott gyári szabadalmi rajz apropóján, hogy talán egy forradalmi, vízszintesen fekvő hengersorral rendelkező blokkot konstruálnak neki Akashi mérnökei, de egyelőre ezt se megerősíteni, se cáfolni nem tudjuk a Kawasaki által kiadott hivatalos anyagok alapján.

De, ahogy maga a Kawasaki ígéri: újabb információk hamarosan...

Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

#13675 kawiman

2010-07-06 20:27:43
Gratula az akashi-aknak. Remélem a belbecs is legalább olyan jó, mint a külcsín.

#13672 vipera

2010-07-06 14:52:35
Ha már a GP-t otthagyták, illene is, hogy odaverjenek az SBK-ban.

#13671 sancir6

2010-07-06 13:29:39
Hú de szép ez is!:)))))))))))))))))))))))))

A Bemutató Rovat Hírei

Benelli 752S, 402S és BN 125

Újra támad az Oroszlán

Új MRA plexik készültek

Több új modellhez

YZF-R1M és YZF- R1 2018

Frissített verzió érkezik a Yamaha csúcs motorjából

Capit fűthető ruházat

Most már nem csak a versenygumik melegednek tökéletesen az olasz gyártónak köszönhetően
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: