Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

17°C°/34°

Gaia GM50

Szerző: marcello
2004-01-07 00:10:02
Akármelyik volt szocialista ország fel tud mutatni egy valamirevaló nemzeti autómárkát, csak éppen mi, magyarok nem, gondoltam a minap.
Hirdetés

Autóbusz és tehergépjármű-ereklyék ide vagy oda, a "vas és acél" korszakában produkált magyar járműtermelés csak részben jelenthetett presztízst a szoc. blokkon belül hazánknak, hiszen magyar kocsiról még senki sem hallott (már ami a megvalósult projekteket illeti), míg a környező országok csak útra tudtak gurítani egy-egy Skodát, Zastavát vagy Daciát (hogy a többieket ne említsem).

Magyar motorgyártás azonban volt, van és lesz. A magunk módján.

Ugrás a mai korba, a kétezredik éven is túlra. Az idézet egy konformistának aligha nevezhető internetes kommuna (szanalmas.hu) szerveréről származik: "Néhány jószándékú műszaki szakember elhatározta, hogy ismét motorkerékpárt gyárt Magyarországon. Jó alkatrészekből jó technikai adottságú gépet építettek, ami olyan csúnyára sikeredett, hogy a vevők oldalba se vizelik szívesen. Ha van valaki a kommunában, aki egy vonzóbb design-nal, továbbá olcsó de hathatós marketing ötlettel eladhatóbbá tehetné ezt a kezdeményezést, kérem, jelentkezzen. Az alap megvan, szépet pont annyiért lehetne gyártani, mint ezt a csúnyát."

Hogy mi a szép és mi a csúnya, azt ki-ki döntse el önnönmaga. Szabad országban élünk elvégre. A tény, hogy a GAIA GM50 típusú segédmotorkerékpár létezik.

A totális ismeretlenség sűrű-sűrű ködébe burkolózó nemzeti motorunk léghűtéses, kétütemű, egyhengeres blokkja 5,78 LE-ig kompetens, nyolcezer percenkénti fordulat mellett. Két litert fogyaszt 100 km-en, és nettó 390.000 forintba kerül.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

rheh

#19065 erhrhg 2015-08-25 10:21:02
Mit csinál? kerül? hát én kerülöm mint a forró vasat, az biztos

A Bemutató Rovat Hírei

Ducati Multistrada Enduro Pro

Kőkemény ellenfelet kapott a BMW és KTM a “világtúrázó” szegmensben.

Yamaha YZ450F 2018: Itt az első “okos” krosszmotor

A hangvillások legújabb krosszgépére WIFI-n keresztül csatlakoztathatod a mobilod, és egy gombnyomással változtathatod a gyújtást és a befecskendezést.

Film azoknak, akik szenvedélyből szeretik a motorozást

Egy élő legenda, Hubert Auriol szereplésével. Mi imádjuk minden percét!

Újabb SCHUBERTH újdonság, jön az R2!

A C4 után ismét sikerült maradandót alkotnia a német gyártónak.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: