Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

11°C°/17°

Gaia GM50

Szerző: marcello
2004-01-07 00:10:02
Akármelyik volt szocialista ország fel tud mutatni egy valamirevaló nemzeti autómárkát, csak éppen mi, magyarok nem, gondoltam a minap.
Hirdetés

Autóbusz és tehergépjármű-ereklyék ide vagy oda, a "vas és acél" korszakában produkált magyar járműtermelés csak részben jelenthetett presztízst a szoc. blokkon belül hazánknak, hiszen magyar kocsiról még senki sem hallott (már ami a megvalósult projekteket illeti), míg a környező országok csak útra tudtak gurítani egy-egy Skodát, Zastavát vagy Daciát (hogy a többieket ne említsem).

Magyar motorgyártás azonban volt, van és lesz. A magunk módján.

Ugrás a mai korba, a kétezredik éven is túlra. Az idézet egy konformistának aligha nevezhető internetes kommuna (szanalmas.hu) szerveréről származik: "Néhány jószándékú műszaki szakember elhatározta, hogy ismét motorkerékpárt gyárt Magyarországon. Jó alkatrészekből jó technikai adottságú gépet építettek, ami olyan csúnyára sikeredett, hogy a vevők oldalba se vizelik szívesen. Ha van valaki a kommunában, aki egy vonzóbb design-nal, továbbá olcsó de hathatós marketing ötlettel eladhatóbbá tehetné ezt a kezdeményezést, kérem, jelentkezzen. Az alap megvan, szépet pont annyiért lehetne gyártani, mint ezt a csúnyát."

Hogy mi a szép és mi a csúnya, azt ki-ki döntse el önnönmaga. Szabad országban élünk elvégre. A tény, hogy a GAIA GM50 típusú segédmotorkerékpár létezik.

A totális ismeretlenség sűrű-sűrű ködébe burkolózó nemzeti motorunk léghűtéses, kétütemű, egyhengeres blokkja 5,78 LE-ig kompetens, nyolcezer percenkénti fordulat mellett. Két litert fogyaszt 100 km-en, és nettó 390.000 forintba kerül.


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

rheh

#19065 erhrhg 2015-08-25 10:21:02
Mit csinál? kerül? hát én kerülöm mint a forró vasat, az biztos

A Bemutató Rovat Hírei

Sw-Motech 2017 - kiegészítő kinálat modellekre bontva

A kiegészítő specialista rengeteg modellt öltöztetett fel az idén túrázáshoz

Scramber-tracker Ducati Panigale alapokra

Naughty Quadro by Alexey Afanasyev

MV Agusta F4 LH44

Lewis bemutatt új motorját ami akár meg is lehet venni. Igaz csak korlátozott számban.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: